ماجرای اهدای فرش به پوتین

اهدای فرش به پوتین در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های بسیاری را از سوی کاربران در پی داشت. فعالان حوزه فرش اما واکنش‌های متفاوتی به این موضوع داشتند.

آنها به برگزاری نمایشگاه خصوصی در نهاد ریاست جمهوری و حضور افرادی خاص گلایمند بودند. به گفته معترضان، فردی که در کنار مرکز ملی فرش و روبروی رییس جمهور کشورمان و ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه ایستاده تاجری است که دهه‌هاست از ایران مهاجرت کرده‌ و چگونه در چنین رویدادی حاضر شده است!

در سال‌های گذشته وقتی رییس جمهوری یا هیات سیاسی در نهاد ریاست جمهوری حاضر می‌شد نمایشگاه‌های کوچکی در زمینه فرش برپا بود تا این هنر چند هزارساله ایرانی به افراد عالی‌رتبه نمایش داده شود و در پی آن حضور تجار فرش در آن کشورها برای صادرات مهیا شود ولی این رویداد چند سالی به دلایل مختلف متوقف بود و در نهایت از چندی پیش برپایی این نمایشگاه‌ در دستور کار قرارگرفت اما حضور برخی تجار برای برپایی آن با شائبه‌های بسیاری روبروست که متوجه مرکز ملی فرش است.

اهدای فرش به پوتین

با حضور رییس جمهور روسیه در ایران وی همراه با آیت‌الله رییسی از این نمایشگاه کوچک بازدید کرد و با هنر قالیبافی ایرانیان بیشتر از پیش آشنا شد.

اما چه فرشی به پوتین اهدا شد؟ تصاویر گویایی این است فرشی که اهدا شده، تمام ابریشم، نقشه شیخ لطف‌الله اصفهان و احتمالابافت شهر مراغه است و جزو فرش‌های درجه ۲ در حوزه فرش ابریشم است.

به گفته صاحبنظران قالیبافی، نحوه تا خوردن فرش نشان می‌دهد این فرش از کیفیت معمولی برخوردارست و اگر قصد برای اهدای فرشبوده باید فرش نفیس‌تری که مروج هنر قالیبافی ایران است، اهدا می‌شد.

انتقاد به رییس مرکز ملی فرش

برخی از منتقدان طی گفت و گو با خبرنگار گلچه عنوان کرده‌اند چرا فرحناز رافع برای برپایی چنین نمایشگاه مهمی با روسای اتحادیه فرش همچون تبریز و قم و اصفهان ومشورت نکرده و از تاجری کمک گرفته است که دهه‌هاست در کشور امارات فعالیت و زندگی می‌کند!

بنابر تحقیقات خبرنگار ما «امیر قنبری نیا» تامین‌ و اهداکننده فرش به رییس جمهور روسیه یکی از صادرکنندگان فرش ماشینی به روسیه است و در فروشگاه بزرگ خود در شهر دوبی، فرش‌های ماشینی، دستبافت ایرانی، پاکستانی و نپالی می‌فروشد. گزینش این تاجر شائبه‌های دیگری را در رابطه با رانت مطرح می‌کند که رییس مرکز ملی فرش باید در این زمینه روشنگری کند.

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

  1. مرسی از این همه روشنگری واقعا چه افراد بی فایده ای مدیران سازمان های به این مهمی و حیاتی هستن حیف از این گوهر گرانقدر.

    1. حیف این هنر که افتاده دست اینها
      اگر اینها می‌دانستند هنرمند قالیباف نور چشمانش را در این هنر از دست میده هیچ وقت کاری نمی‌کردم که این
      هنر به این روز بیوفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن