چه فرشی برای اتاق کودک مان مناسب است؟

چه فرشی برای اتاق کودک‌ مان مناسب است؟ چه طرحی داشته باشد؟ چه رنگی باشد؟ چه جنسی داشته باشد که کودک‌مان دچار حساسیت نشود، اگر زمین بخورد آسیبی نبیند و … این نمونه‌ای از پرسش‌هایی است که ذهن بسیاری از پدر و مادرها را به خود مشغول می‌کند. آنها برای خرید فرشی مناسبی برای کودک خود معمولا دچار دغدغه می‌شوند.

انتخاب فرش برای اتاق کودک

برخی از والدین برای اتاق کودک‌شان زیراندازهایی همچون فرش، گبه و گلیم یا موکت انتخاب می‌کنند و عده‌ای هم برای زیبایی اتاق کودک خود از منسوجات دیگری بهره می‌برند که شاید استفاده از آنها بیشتر جنبه زیبایی داشته باشد تا کاربردی مثل گلیم‌ های نازک یا کفپوش های ابری و … .

اما چه فرشی مناسب است؟ این انتخاب دقیقا به سن کودک شما ارتباط مستقیم دارد، یعنی اینکه کودک شما در چه مرحله‌ای از رشد خود قرار دارد، به تازگی راه می‌رود؟ دویدن را آموخته یا به دورانی رسیده که ساعت‌‌ها مشغول گل‌بازی و نقاشی می‌شود؟ شاید هم وارد پیش‌دبستانی یا مدرسه شده است.

فرش مخصوص کودکان نوپا

اگر کودک‌تان نوپاست و ‌تاتی تاتی می‌کند باید فرشی انتخاب کنید که ضخامت بیشتری نسبت به فرش‌های دیگر داشته باشد. پرز ندهد و بافت نرم و لطیفی داشته باشد تا در صورتی که کودک‌‌مان زمین خورد، فرش نقش ضربه‌گیر داشته باشد و از طرفی از خراشیده شدن پوست لطیف او جلوگیری شود.

شما می‌توانید برای اتاق کودک، فرشی با طرح ساده یا با اشکال هندسی بزرگ و رنگ‌های روشن که کمتر از رنگ‌های شیمایی در بافت آنها استفاده شده باشد تهیه کنید. رنگ روشن و سادگی فرش اتاق کودک گذشته از دلپذیر کردن فضای اتاق، آلودگی یا لک‌هایی که روی فرش افتاده را به چشم می‌آورد تا بتوان آنها را برطرف کرد. رنگهای شاد و شرح های ساده از طرف کودک بهتر درک می شود.

فرشی برای کودکان ۳ سال به بالا

کودکانی که به سن ۳ سالگی می‌رسند پر از انرژی هستند، بیشترین رفت و آمدشان توی اتاق است و با سرعت و قدرت می‌دوند. باید فرشی که زیر پایشان پهن می‌شود گذشته از ضخامت مناسب از استقامت بالایی هم برخوردار باشد. چراکه فرش‌هایی که گره مناسب ندارند یا بافت شلی دارند زیر پای این کودکان دوام نخواهند آورد.

طرح و نقشه‌ای که برای کودکان ۳ تا ۷ سال انتخاب می‌کنید بسته به دختر یا پسر بودن می تواند متفاوت باشد. شخصیت‌های کارتونی یا ابرقهرمانان که کودک‌تان به آنها علاقمندند، می‌تواند طرح و نقش بامزه‌ای برای کودک‌تان تلقی شود و آنها با راه رفتن یا دویدن روی فرشی که شخصیت مورد علاقه‌شان نقش بسته به احساس خوشایندی دست ‌یابند. حتما هنگام انتخاب فرش برای اتاق فرزندتان نظر او را بپرسید تا در این کار مشارکت کند. گذشته از این کارکترهای داستانی به تقویت قوه خلاقیت و داستانگویی کودک کمک می کند.

رنگ‌بندی فرشی که برای اتاق کودک‌تان انتخاب می‌کنید گذشته از دختر یا پسر بودن باید رنگ شادی داشته باشد. تا حد ممکن از انتخاب فرش با رنگ تیره خودداری کنید و فرشی که تهیه می‌کنید باید قابلیت شستشوی بی‌دردسر داشته باشد. 

جنس الیاف مناسب فرش اتاق کودک

نسبت به انتخاب طرح و نقشه و نوع مواد اولیه بکار رفته در فرش اتاق کودک حساسیت بیشتری داشته باشید. کیفیت مواد اولیه را در الویت انتخاب بگذارید.

شما می‌توانید برای اتاق کودک خود ۲ نوع فرش ماشینی و دستبافت انتخاب کنید. البته فرش دستبافت ارزان قیمتی که از نخ پنبه تهیه شده‌اند از نظر قیمت مقرون به صرفه‌تر هستند و از طرفی اگر کودک چیزی روی آن ریخت، تمیز کردن آن راحت و آسان باشد.

اما در فرش ماشینی ماجرا متفاوت است چراکه دوام آنها به خاطر مصنوعی بودن الیاف بکار رفته بالاتر از فرش دستبافت است و رنگ‌پذیری اینگونه فرش‌ها نسبت به رقیب خود کمتر است به عنوان مثال اگر چیزی چای یا نوشیدنی که رنگ شیمیایی ندارد روی آن بریزد به سختی رنگ می‌گیرد.

برای خرید فرش اتاق کودک باید بهترین نوع الیاف را انتخاب کنید تا کودک‌تان دچار حساسیت نشود.

برای استفاده کودک به جای فرش اکریلیک، باید از فرشهای پلی استر فیلامنت (که بدون پرز و ضد حساسیت و آنتی باکتریال) هستند استفاده کرد. فرش اتاق کودک نباید در اثر شستشو رنگ بدهد یا اگر با سیستم گرمایش از کف اتاق را گرم می کنید، مراقب جدا شدن رنگدانه ها و مولکول های رنگ از فرش باشید. برای اطلاع از بهترین محصولات حتما با کارشناسان این حوزه مشورت کنید، فرش اتاق کودک به صرف زیبا بودن یا شخصی کارتونی چاپ شده روی آن، مناسب فرزند شما نیست.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن