فرش وینتج، مناسب هر دکوراسیون

فرش وینتج دستبافت را خیلی‌ها می‌پسندند حتی آنهایی که دلباخته سبک مدرن هستند. ایرانی‌ ها سرگردان بین سنت و مدرنیته هستند معمولا برای زیبا کردن کف خانه شان از فرش های وینتج بهره می برند.

حالا چرا وینتج؟ برخی این فرش مهیج را بخاطر اینکه رنگ و رویش رفته و کهنه بنظر می رسد، به آن علاقمند همچون آمریکایی ها که عاشق فرش های پرز کوتاهی هستند که رنگ و رویی ندارند. بعضی ها این کهنگی را چهره دیگری از هنر می دانند و برخی وینتج را دوست دارند چون به فرشی است که با هر دو دکوراسیون کلاسیک و مدرن همخوانی دارد.

فرش وینتج دستبافت در گذر زمان

وینتج تا چند سال پیش، فرش هایی کهنه ای بود که تجار ایرانی بعد از ترمیم و شستشویی ویژه به نام «کهنه شویی» یا «آنتیک شویی» صادر می کردند به اروپا و آمریکا. این فرش ها به دلیل نقشه های قدیمی، پرز خیلی کوتاه و رنگ و رویی پریده ولی درخشان باب میل غربی ها بود در حالی که در کشورمان این فرش ها می رفت داخل انباری یا به برای پهن شدن در خانه باغ!

تبریزی ها را باید مبدعان این سبک دانست. این بازرگانان زیرک حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال پیش فرش های کهنه را می خریدند و با کمی ترمیم و شستشو از راه بندر استانبول به اروپا و آمریکا می فرستادند. وقتی انبارشان خالی شد و فرش کهنه ای نیافتند، سراغ فرش نو رفتند ولی فرش های نوبافت در غرب خواهانی نداشت. این بازرگانان برای از دست ندادن مشتری با روش زیرکانه ای فرش های نوبافت را به فرش های وینتج تبدیل می کردند!

با تغییر ذائقه نسل جدید و بوجود آمدن فرش های مدرن اما همچنان فرش وینتج خواهان خود را داشت و با توجه به تقاضای بازار این نوع فرش با پوست اندازی عجیب، تبدیل به یکی از سبک های فرش مدرن شد. دیگر مثل گذشته از فرش‌های کهنه که با مواد اسیدی یا قلیایی بخشی از رنگ آن را می‌برند، خبری نبود. طراحان با ترکیب از نقشه‌های کلاسیک و مدرن و شکستن قواعد، طرح و نقشه هایی را وارد بازار کردند که در نوع خود بی نظیر بود. در گام بعدی این قالیبافان بودند که با بافتی بی‌نظیر به این نقشه‌ها جان دادند و فرش وینتج جان دیگری گرفت.

قالی وینتج دستبافت در دکوراسیون

فرش های وینتج بخاطر ابعاد مختلفی که از یک متر و نیم تا دستکم ۱۲ متری دارد می تواند در هر دکوراسیونی جای بگیرد. گذشته از ابعاد این نوع فرش، رنگبندی های متفاوت و نقشه های فراوان آن، دست هر دکوراتیو را برای دیزاین کردن باز می گذارد.

با توجه به ویژگی های که فرش وینتج دارد با دکوراسیون کلاسیک و مدرن و هر رنگ مبلی همخوانی پیدا می کند و این بستگی به شما دارد که چه طرح، چه رنگ و درآخر چه متراژی را برای خانه یا دفتر کارتان بپسندید. غربی ها هنوز هم برای فرش کردن خانه شان قالی وینتج می خرند و با دیزاینی ساده یا شلوغ بسته به نوع نقشه فرش، هارمونی خاصی ایجاد می کنند کاری که ایرانیان هنوز در انجام آن به پختگی نرسیده اند.

قیمت فرش وینتج دستبافت؟

برای خرید وینتج حواستان باشد هر فرشی را به اسم وینتج به شما نفروشند. برخی از فرش های وینتج عمر خودشان را کرده‌اند یا از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و بعد از مدتی شما را از خریدتان دلزده می‌کنند. پس برای خرید یا باید از فروشگاه‌های معتبر خرید کنید یا از کارشناسان فرش بهره بگیرید.

وینتج‌هایی که در بازار به فروش می‌رسند معمولا از دو دسته فرش کهنه و فرش نوبافت هستند. آنهایی که سال‌ها کار کرده‌اند و حالا به کمک مرمتگران و قالیشوها به شکل وینتج درآمده‌اند که باید قیمت پایینی داشته باشند ولی آنهایی که نو بافت هستند قیمت متفاوت‌تری دارند. فرش‌های وینتج بر اساس طرح و نقش و مواد اولیه و رجشمار قیمت‌های متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند و همانطور که اشاره کردیم برای اطمینان از خریدتان حتما باید دقت کافی کنید.

 

 

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن