برنامه ریزی برای واردات فرش از پاکستان و نپال و افغانستان

در صورت عدم برخورد با قاچاق فرش صورت خواهد گرفت

«می خوام امروز یک فرش درجه بهتون معرفی کنم، رنگ گیاهی، پشم دستریس. با یک سوم قیمت فرش قشقایی، فرش درجه یک بخرین. برق کار رو ببینین. با اقساط بدون بهره بخرین.»

این جملات اغواکننده پر شده توی صفحات اینستاگرامی و کسی هم نظارتی بر فعالیت فروشندگان این فرش ها ندارد؛ فروشندگانی که بیشترشان اسم و رسمی در بازار فرش دارند و در بازار و پاساژهای معروف تهران صاحب فروشگاه پر زرق و برق هستند. نه تعزیرات کاری با آنها دارد نه اتحادیه فروشندگان فرش دستبافت تهران.

تا چند سال پیش افغان ها فقط تعداد کمی طرح لاکی تولید می کردند و قاچاق می فرستادند ایران، حالا برخی تجار ما می روند هرات و مزار شریف و کابل و به آنها نقشه قشقایی و سلطان آباد و هریس و … سفارش می دهند و آنها کپی برابر اصل با بدترین کیفیت پشم، سفارش ها را برایمان تضمینی ارسال می کنند!

فرش های بافته افغان ها به راحتی وارد کشور می شوند و سر از فروشگاه های تهران و شیراز و مشهد و رشت و اصفهان و قم و شهر فرش و … در می آورند! وقتی کسی به فروشنده/بلاگرها انتقاد می کند، می گویند فرش قشقایی است یا سلطان آباد است!

پیج اینستاگرامی که نقشه های سلطان آباد، قشقایی و خراسان را به معرض نمایش و فروش می گذارد و از کابل به تهران و سایر شهرهای دیگر ارسال می کند.

تحقیق ما از یک تولیدکننده افغانستانی که در اینستاگرام صفحه تبلیغ و فروش دارد نشان می دهد بسیاری از تجار ایرانی طرح های زیادی به او سفارش می دهند و وی هم گاهی به دلیل حجم بالای سفارش ها و مشغول بودن بافنده هایش به بافندگی از قبول سفارش های جدید خودداری می کند.

گفتنی تا زمانی که سازمان تعزیرات یا اتحادیه های فروشندگان فرش دستبافت تهران و کللانشهرهای دیگر با متخلفان در باب حمایت از تولید ملی برخورد نکند باید قید تولید قالی اصیل ایرانی را زد و برای واردات فرش از هند و پاکستان و نپال و افغانستان و فرش ابریشم چین در دهه پیش رو

برنامه ریزی کرد.

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن